Jonathans prao
”Tio minoter en kvart”
”Du jobba, så att vi slippa jobba”
Det var dom varma ord jag fick höra på Georges pizzeria & gatukök i Bankeryd. Och efter dessa fem dagar kan jag stolt självutnämna mig till expert av högklass i att vika pizzakartonger, diska tallrikar och glas av olika storlekar och former och att lägga pizzasallad i små burkar. Det kom lite som en chock för mig när man kom på att: juste, den ligger inte i små burkar från början. Men det fick undertecknad se till att ordna.
Arbetspassen var egentligen 11-5, men efter lunchtid finns det inte så mycket att göra förrens på kvällen, så jag fick sluta 3 (och ibland halv 3) varje dag. På denna tid fick jag även äta två pizzor och ta hur många drickor jag ville. Så jag svalt inte precis. Utöver de dagliga arbetsuppgifterna fick jag även tvätta dörrar, byta kebab (alltså grejen med kött som snurrar) och ladda ner MSN till min handledare. Min handledare var en riktig pärla. Han glömde hela tiden vad jag hette, gav mig ingen uppmuntran och var lite allmänt tjurig. De andra arbetarna där var dock märkbart gladare! Gick hela tiden runt och sjöng på arabiska(?) sånger och kastade mat på varandra lite då och då. Så lite trevligt har jag ändå haft det.
Varför man har praoplats på pizzeria förstår jag inte riktigt. Vad ska man få ut av det? Det är ju möjligen om det finns bara för att fylla upp så att det finns tillräckligt till att alla ska få praoplats. Nånting man kanske borde se över lite.